Postkovid menyusu: Sağaldıqdan sonra nə yeməli?
Onun sözlərinə görə, menyuya tam taxıl mənşəli, paxlalı yeməklər əlavə edilməlidir. Bunlar B vitaminləri və pəhriz lifi ilə zəngindir. Ona görə də həmin qidalar bədəni lazımi enerji ilə təmin edir və həzm sistemini də normallaşdırır.
- Paxlalılar reabilitasiya üçün çox faydalıdır. Xüsusilə də noxud, mərcimək və lobya öndə gedir. Bu qidalar orqanizm tərəfindən asanlıqla mənimsənilən bitki zülalı, mis və sink mənbəyi sayılır.
Bundan əlavə, pəhrizə tərəvəz, meyvə və giləmeyvələr, süd məhsulları, balıq, müxtəlif yağlar və qoz-fındıq da əlavə edilməlidir,-məqalədəyazılıb.
Tural Tağıyev
AzVision.az
Teqlər: