Qida təhlükəsizliyinin əhəmiyyətindən danışıldı
R.Əliquliyev Azərbaycanda son illərdə qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi, qida məhsullarının keyfiyyətinin yüksəldilməsi və ixrac potensialının artırılması sahəsində mühüm nailiyyətlərin əldə edildiyini qeyd edib. Dövlət başçısının ölkədə qida təhlükəsizliyi sisteminin təkmilləşdirilməsi ilə bağlı həyata keçirdiyi tədbirlərin, eyni zamanda Azərbaycanın Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin yaradılması ilə bağlı imzaladığı Fərmanın bu istiqamətdə əhəmiyyətli addımlardan olduğunu vurğulayıb.
AMEA-nın akademik-katibi qeyd edilən sahədə dünya təcrübəsindən də söz açaraq Rusiya Elmlər Akademiyasında qida kimyası ilə bağlı laboratoriyaların fəaliyyət göstərdiyini, elmi-nəzəri tədqiqatların aparıldığını diqqətə çatdırıb.
Qida təhlükəsizliyinin yüksək səviyyədə təmin olunmasının zəruriliyini vurğulayan akademik R.Əliquliyev bu sahədə kimya elmləri istiqamətində fəaliyyət göstərən alim və mütəxəssislər qarşısında xüsusi vəzifələrin dayandığını qeyd edib. Alim ölkədə qida kimyası sahəsində fundamental tədqiqatların aparılmasının vacibliyini önə çəkib.
AzVision.az
Teqlər: AMEA